Ondřej Synek búcsúfutama legnagyobb riválisaival - videó

 

A cseh evezős legenda, Ondřej Synek előtt fog tisztelegni a nemzetközi evezés a 2022-es evezős világbajnokság utolsó futamát követően egy izgalmasnak ígérkező bemutató futam keretében. A férfi egypárevezősként háromszoros olimpiai érmes és ötszörös világbajnok vitathatatlanul minden idők egyik legsikeresebb cseh evezőse. Synek visszavonult tavaly, miután bejelentette, hogy nem indul a 2020-as tokiói olimpián.

 A World Rowing (Nemzetközi Evezős Szövetség) és a 2022-es Evezős Világbajnokság Szervező Bizottsága ennek tiszteletére egy rövid bemutató versenyt rendez Ondřejjel és öt fő riválisával, akik egyben az elmúlt két évtized legnagyobb legendái és Synek közeli barátai.

Az 500 méteres versenyre szeptember 25-én, vasárnap, közép-európai idő szerint 15:05-kor kerül sor.
A versenyről készült videót itt a cikk végén megtalálod.

A hat legendás versenyző:

Ondřej Synek (CZE) ötszörös világbajnok férfi egypárevezősben, és két olimpiai ezüst- és egy bronzérmet is szerzett ugyanebben a hajóosztályban. Gyakran emlegetik a legsikeresebb egypárevezősként, aki azonban soha nem nyert olimpiai aranyat. Synek 2021 szeptemberében vonult vissza.

 

 

 

 

 

Alan Campbell (GBR) négyszeres olimpikon, a 2012-es londoni olimpián bronzérmes férfi egypárevezősben. Háromszoros világbajnoki érmes, valamint háromszoros Henley Royal Regatta-győztes a Diamond Challenge Scullsben (férfi) egypárevezős kategóriában. A 2016-os riói olimpiai játékok után visszavonult.

 

 

 

 

Olaf Tufte (NOR) a 2021-es Thomas Keller emlékérem kitüntetettje, amely az evezős sportág legmagasabb elismerése. Hétszeres olimpikon és négyszeres olimpiai érmes: 2004-ben és 2008-ban aranyérmes férfi egypárevezősben, 2000-ben és 2016-ban ezüst- és bronzérmes a férfi kétpárevezősben. A 2020-as tokiói olimpiai játékok után visszavonult. 

 

 

 

 

 

Mahe Drysdale (NZL) kétszeres olimpiai bajnok férfi egypárevezősben 2012-ben és 2016-ban, olimpiai bronzérmes 2008-ban. Nyolc világbajnoki érme is van ebben a hajóosztályban, ebből öt arany, továbbá a Henley Royal Regatta győztese. 2021 júniusában vonult vissza. 

 

 

 

 

 

 

 

Iztok Čop (SLO) hatszoros olimpikon, valamint 15 világ- és olimpiai érmet szerzett: ebből öt férfi egypárevezős érem. 2015-ben megkapta a Thomas Keller-emlékérmet is, amely a sportág legmagasabb elismerése. A 2012-es londoni olimpiai játékok után visszavonult.

 

 

 

 

 

 Lassi Karonen (SWE) 11 éves nemzetközi karriert futott be férfi egypárevezősben, és kétszeres A-döntős az olimpián. A 2012-es londoni olimpiai játékok után visszavonult.

 

 

Érdekességképpen még elmondjuk, hogy a hat legenda közül Cop, Drysdale, Campbell Filippiben, míg a Synek, Tufte és Karonen Empacherben versenyeztek aktív éveikben.

A futam itt visszanézhető: 


 

Forrás: worldrowing.com

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat közzétételük előtt jóvá kell hagyni