Ismerd meg az NK történetét

Ismerd meg a Nielsen Kellerman történetét

A világ legismertebb evezős eszköz gyártói között vitathatatlan helye van a Nielsen -Kellerman-nak. De míg a legtöbb gyártó maradt az evezés és közvetlen kiegészítői mellett, ez a kicsi amerikai cég komolyan megvetette lábát más piacokon, iparágakban. A következő sorokban bemutatjuk a cég történetét. Ha valamely termékük felkeltette a az érdeklődéseteket, de nem találjátok a webshopban írjatok nekünk.

1978 – A kezdetek

Richard Kellerman és Paul Nielsen megalapította az NK-t Richard pincéjében. Richard kutatókémikusként dolgozott a Xeroxnál Websterben, NY-ban, amikor Ted Nash edző felvette, hogy dolgozzon ki egy terméket, amely leegyszerűsíti a kormányosok feladatait a hajóban. Paul Nielsen közreműködésével, aki a Xeroxnál volt a munkatársa, egyetlen egységet terveztek, amely egyesítette az erősítő, a csapásszámmérő és az időmérő feladatait, és megszületett a CoxBox® Rowing Amplifier System. A CoxBox immár az ötödik generációnál tart (a képen látható), és továbbra is a világ bármely kormányos evezős/sárkány hajójának alapfelszereltsége.

1984 – Termékfejlesztés és bővülés

Az immár az evezésre összpontosító NK kibővítette termékcsaládját az eredeti StrokeCoach® csapásszámmérővel, amelyet pár és váltott evezősök számára terveztek (kormányos nélkül), valamint a Chronostroke® sebességmérővel és stopperrel az evezős edzők számára. Ennél is fontosabb, hogy az vállalkozás növekedése érdekében az NK alapítói együttműködtek Dick-kel és Peter Dreissigackerrel, a Concept2 alapítóival, hogy kidolgozzák azt a módszert, amellyel mérhető egy sportoló által az eredeti Concept2 „A” evezőgépen végzett edzésmunka. Az NK által feltalált eredeti monitor a Concept2 evezőgépet hatékony edzési és kiértékelő eszközzé változtatta, aminek köszönhetően gyorsan elterjedt az evezős csapatok és edzőtermek körében világszerte. Ennek a négy terméknek a kifejlesztésével, amelyet tovább táplált az evezős sport gyors növekedése világszerte, az NK túl nagyra nőtt Richard házának alagsorához. Az NK egy régi műselyemgyártó gyárban telepedett le Marcus Hook-ban, Pennsylvaniában. A következő tíz évben az NK alapítói kifejlesztették a Pace Coach®-t és a propeller alapú SpeedCoach® Red-et. Ez idő alatt az NK a CoxBoxot, a CoxVoxot és a StrokeCoach-ot is újratervezte, hogy kisebbek, könnyebbek és könnyebben használhatóak legyenek.

1996 - Új piacok

Az NK egy teljesen új termékcsaláddal bővült a Kestrel® Weather & Environmental Meters márkanév alatti szél- és időjárásmérő műszerek sorozatának bevezetésével. A kezdeti modellek – az 1000, 2000 és 3000 – szélsebességet, hőmérsékletet és páratartalmat mértek. A vadföldi tűzoltók azonnal átvették a Kestrel 3000-et, hogy lecseréljék analóg övre csatlakoztatható időjárásmérő készleteiket. Az eladások gyorsan növekedtek. A termelés bővülése azt jelentette, hogy ismét elérkezett az ideje, hogy egy nagyobb üzembe költözzön a cég, amely Chesterben (PA) található. A chesteri létesítményben eltöltött ideje alatt (1996-2004) az NK összesen 4 Kestrel Weather & Environmental Meter modellt adott ki, hozzáadta a SpeedCoach Goldot az evezős vonalhoz, és bevezette az Interval® 2000 kézi stopperórát az úszáshoz és atlétikához.

2001 – Speciális termékek a Kestrel piacian

Az NK a Kestrel 4000 bevezetésével egy teljesen új szintre emelte a Kestrel Weather műszercsaládot az iparágban. A Kestrel 4000 rendkívül nagy pontossággal mérte az összes elsődleges időjárási paramétert, és fedélzeti számításokat végzett a származtatott időjárási mérésekből, például hőindex, szélhűtés, magassági sűrűség stb. Ezenkívül naplózta a méréseket és megjelenített egy előzménydiagramot. Mindezt egy 120g súlyú egységben. mely könnyen hordozható a kézben. A Kestrel 4000-et gyorsan átvették az olyan igényes felhasználók, mint például az Egyesült Államok Légierejének Különleges Műveleti Időjárási Csapata ("SOWT", jelenleg Special Reconnaissance Team néven). A Kestrel 4000 rendkívül rugalmas platform volt, és lehetővé tette az innovatív NK csapat számára, hogy az elkövetkező években folytassa az új, speciális termékek fejlesztését.

2009 – További növekedés

Az NK ismét kinőtte otthonát, és kibővítette vállalkozását és létesítményeit a 25 000 négyzetméteres boothwyn-i (PA) gyártóüzemre, amelyet ma is használ. Az NK folyamatosan bővülő személyzetével együtt az evezős termékcsalád kibővült a SpeedCoach XL-lel, mely alkalmas hajók közötti kommunikációra is. A CoxBox újabb arculatváltást kapott, a Kestrel Weather & Environmental Meter család pedig folytatta a diverzifikációt, hogy megfeleljen a különféle iparági szakemberek igényeinek új speciális Kestrel mérőkkel.

2010 – Új vezetés

32 év munka után eljött az ideje, hogy az NK alapítói nyugdíjba vonuljanak. A mostani menedzsment csapat már a helyén volt, és készen állt az irányítás átvételére, így a menedzsment által vezetett magántőke-kivásárlás (amelyet az Edgewater Capital és a JZ Partners közösen szponzorált) tovább mozgatta a céget előre.

2011 - Új piacok

2011-ben két nagyon jelentős termékbővítés következett, amelyek új irányokba terelték az NK-t. A Kestrel 4000-et a katonai lövészek alkalmazták PDA-alapú ballisztikai számítógépük környezeti adatforrásaként. Az NK együttműködött a vezető ballisztikai szoftvercéggel, hogy a számítógépét egy Kestrel 4000-be ágyazza be, és megjelent a Kestrel 4700. A Kestrel 5700-as és 5700-as Elite-re frissített Kestrel Ballistics Weather Meterek a hosszú távú lövési siker szinonimája, legyen szó taktikai, verseny- vagy szabadidős célú lövészetről, és az NK üzleti tevékenységének jelentős részét alkotják.

Az NK emellett válaszolt az evezős edzők kérésére világszerte, hogy készítsenek egy olyan robusztus megafont, mint egy CoxBox, és megjelent a Blue Ocean Megaphone®. Ezt a szabadalmaztatott, vízálló, lebegő, újratölthető megafont azóta sok más taktikai és kültéri felhasználó is alkalmazta robusztus megbízhatósága és kristálytiszta hangerősítése miatt.

2013 -  Hőstressz mérés sportolók és dolgozók számára

Az NK ismét közvetlenül válaszolt az ügyfelek kérésére, és kifejlesztette a Kestrel 4400 Heat Stress Trackert. A Wet Bulb Globe Temperature pontosabban méri a környezet hőmérséklete, páratartalma, napsugárzása és légmozgása által keltett hőfeszültséget. A Kestrel 4400 méri az aktuális körülményeket, és tudományosan megalapozott útmutatást ad arra vonatkozóan, hogy mikor váltak veszélyessé a körülmények, és mikor szükséges a tevékenység módosítása. A hő okozta sérülések és halálesetek túlságosan gyakoriak, és a Kestrel csapata büszke arra, hogy nagyon aktívan részt vesz a sportolók és dolgozók hősérüléseinek megelőzésére irányuló oktatás, irányelvek és eszközök megvalósításában.

2015 – Kestrel új szinteken

Az NK újratervezte a Kestrel 4000-es sorozatot, hogy elindítsa az 5000-es sorozatot – több memóriával és több funkcióval, beleértve a világ leghordozhatóbb meteorológiai állomásának létrehozását a Kestrel-mérő egy kis, könnyű állványba szerelésével.

2017 – Tűzvédelem

Ahogy a világ tűzoltóinak igényei egyre bonyolultabbá váltak, az NK piacra dobott egy Kestrel modellt, amely olyan funkciókkal rendelkezik, amelyek segítségével még pontosabban értékelhetik a tűzveszélyt – a Kestrel 5500 Fire Weather Pro-t.

2019 -  Ambient felvásárlása

Az NK megtette első jelentős felvásárlását – az Ambient, LLC. Az Ambient intelligens időjárási állomásokat és otthoni érzékelőket tervez, importál, forgalmaz és csatlakoztat. Az Ambient elsődleges disztribúciós és ügyfélszolgálati központja Phoenixben (AZ) található, másodlagos helye pedig Boothwynben (PA). Az ambient termékeket a legjobb fogyasztói minőségű időjárásjelző állomásoknak tekintik az Egyesült Államokban. A termékeket átfogó online platform támogatja, beleértve a személyes műszerfalakat, időjárás-előrejelzéseket és egy interaktív közösségi portált. Az Ambient ügyfélköre ugyanazt a lelkesedést osztja a megbízható mérések iránt, ami a Kestrel márka ügyfeleit oly lojálissá tette.

2020 – RainWise, MagnetoSpeed felvásárlása

Az NK felvásárolta a RainWise, Inc.-t a Trenton, ME-ből, egy 45 éves céget, amely professzionális minőségű időjárási állomásokat és időjárás-figyelő rendszereket gyárt napenergia-termeléshez. A mezőgazdaságra, kutatásra és napenergia-figyelésre szakosodott Rainwise ügyfelei ugyanolyan pontosságra és megbízhatóságra vágynak, mint a Kestrel és az Ambient ügyfelei, így a három márka integrációja teljesen logikus volt. A RainWise gyártási és disztribúciós tevékenységét azóta teljes egészében az NK pennsylvaniai létesítményeibe tömörítették, amelyeket egy második, 8500 négyzetméteres területtel bővítettek ugyanabban az üzleti parkban. Az NK csapata a RainWise termékcsaládot a Kestrel márkaterületre is kiterjesztette a napelemes, vezeték nélküli cellás meteorológiai állomások KestrelMet márkájának bevezetésével.

Az NK felvásárolta a MagnetoSpeed, Inc.-t (Austin, TX). A MagnetoSpeed elsődleges termékcsaládja két orrcsőre szerelt kronográfból áll, amelyek a fegyvert elhagyó golyó sebességét mérik – ez kritikus bemenet a ballisztikai számításokhoz, valamint a környezeti feltételekhez. A MagnetoSpeed szabadalmaztatott mérési technológiája rendkívül kompakt egységet tesz lehetővé, amely könnyen szállítható a tartományba, és minimális beállítással bárhol használható – ez jelentős előrelépés az átlövésű kronográfokhoz képest, és ideális a versenykörnyezethez. Az NK a MagnetoSpeed márkanév alatt céltalálatjelzőket és hordóhűtőket is gyárt boothwyn-i üzemében.

2021 – A jelenkor

Miután messze túlnőtt az evezős gyökerein, az NK még mindig a sportág csapatmunkáját és lendületét tükrözi, és továbbra is innovációt, fejlesztést és növekedést folytat, hogy kiszolgálja igényes vásárlóit.

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat közzétételük előtt jóvá kell hagyni