Április 17.-én üzletünk zárva tart! Érdeklődést telefonszám megadásával az info@orrlabda.hu címre várjuk és következő napon visszahívjuk.

Hajókarbantartás & új Filippi tisztítószer

Ne feledjétek: a hajó rendszeres tisztításával és karbantartásával meghosszabbítható a hajó élettartama.

Hogyan tisztítsuk helyesen a hajót?

Hajótest

Napi használat után tiszta vízzel, puha szivaccsal.
Zsíros szennyeződés esetén semleges szappan hozzáadásával.

Fém részek

Ugyanaz, mint a hajótestnél. Ne feledjük a forgórészek rendszeres zsírzását. De kerüljük az olyan kenőanyagok használatát, amelyek károsíthatják a műanyag vagy fém részeket.
A fém alkatrészek tartósságát növelheti a teflon gél vagy a fehér lítiumos zsír használata.

Hajótest tartós sárgás elszíneződése / vízkőlerakódás esetén:

A hajó fém alkatrészeinek és lábtartójának eltávolítása után vízkőoldóval tisztítsuk meg a hajótestet napfénytől védett helyen, árnyékos területen (20 perc hatóidő, utána alapos tiszta vizes lemosás).

Polírozás

Ha az eredmény így sem megfelelő, polírozás javasolt. A Filippi által 40 éve használt festék olyan mennyiségben van felvive a hajókra, hogy a hajó élettartama alatt több polírozást is lehetővé tesz. Mindenképp javasoljuk, hogy szakemberhez fordulj a hajó polírozásával kapcsolatban! Magas fordulatszámnál a festék lepattoghat.

Új Filippi tisztítószer

A Filippi egy környezetkímélő nanotechnológiás tisztító eljárást tesztelt, melynek eredményeként egy tisztítószer család került forgalomba. A folyadék védőréteget képez a hajón, amely a karcállóságot és korrózió elleni védelmet is növeli kezelésenként 6 hónapig. Az új tisztítókészlet már elérhető a Filippi partnereknél, így nálunk is a webshopban.

 

Forrás: Filippi Boats News 

 

Szólj hozzá

Felhívjuk a figyelmedet, hogy a hozzászólásokat közzétételük előtt jóvá kell hagyni